top of page

 

Wie we zijn

 

Soul & Motownkoor D-F!NE werd sinds de oprichting in 2003 geleid door Julia Scepanovic, een professioneel dirigente die haar opleiding heeft genoten aan de Universiteit van Belgrado. D-F!NE is een vrouwenkoor, die samen met de dirigent gedreven zijn de kwaliteit van het koor zo hoog mogelijk te houden, maar uiteraard ook veel plezier in het zingen hebben.

Sinds december 2018 heeft ons koor een nieuwe dirigente, zij heet Annemiek van Beek. Ze komt uit een zeer muzikaal gezin , bespeelt meerdere instrumenten en heeft een opleiding koordirectie gedaan.

Het repertoire van het koor bestaat uit soul en motown nummers, met soms een uitstapje naar pop en gospel.

In de afgelopen jaren heeft D-F!NE verschillende bijzondere optredens gegeven, zoals:

- in 2012 heeft D-F!NE de eerste prijs bij Korenslag Amstelveen gewonnen, waardoor zij tijdens de theatervoorstelling “Jeugdherinneringen” van Danny de Munk en Henk Poort een lied mochten zingen.

- op 14 sept 2013 heeft D-F!NE meegedaan aan het BALK Festival West in de CREA Amsterdam, waar we eindigden als 2e koor met lovende juryrapporten.

- in 2015 was D-F!NE uitgenodigd door het BALK Festival om tijdens hun grootste soul en motown workshop als een voorbeeld koor op te treden in De Doelen in Rotterdam.

- in 2017 heeft D-F!NE opgetreden tijdens het Bimray Festival in het Congrescentrum van de Arena.

Vanzelfsprekend nam D-F!NE ook deel aan verschillende andere korenfestivals, exclusieve prive- en bedrijfsfeesten, straattheaterfestivals en zijn er diverse eigen concerten gegeven.

Sinds 2017 treden we regelmatig op met een live band, bestaande uit een professionele drummer, gitarist, basgitarist en toetsenist.

Naast regelmatige optredens heeft D-F!NE in de afgelopen seizoenen workshops gevolgd van zowel onze eigen dirigente als Margriet Eshuijs, Lils Mackintosh, Hanny Nijhuis en CVT docente Carolien Goeman, dit alles om het niveau van het koor nog verder te ontwikkelen.

Ons 15 jarig bestaan hebben we gevierd  in juni 2019 met een geweldig jubileumweekend , we hebben dit afgesloten met een swingend optreden bij Nederzandt in Noordwijk. Het jaar 2019/2020 is ons koor flink gegroeid en hebben we alleen nog plek voor drie hoge sopranen. Door de corona zijn de repetities in 2020 rond april gestopt en hebben we alleen nog in de maand september op inmiddels een nieuw onderkomen een paar repetities gehad. We hebben tijdens de corona perikelen ook wat digitale repetities gedaan, maar daar waren de meningen behoorlijk verdeeld  en zodoende zijn we daarmee gestopt.

Na twee jaar in The Beach Aalsmeer zijn we nu ontzettend blij dat sinds april 2023  weer kunnen gaan beginnen bij de Scheg, Arthur van Schendellaan 100A in Uithoorn. We repeteren in een goed geventileerde ruimte , daar zijn we erg tevreden over.

Zaterdag 24 juni 2023 hebben we  20 jarig bestaan gevierd, impressies zullen later op onze foto pagina worden gedeeld. 

Ons jubileum werd gevierd op een hele bijzondere locatie, namelijk het Bamboe Labyrint in de Kwakel. We begonnen met een workshop sieraden maken, een salsation workshop en een 

Wil je meer informatie, of wil je misschien wel een keertje komen kijken op een repetitie of optreden, dat kan dat, we hebben op dit moment alleen nog plek bij de (lage) sopranen . Mail dan naar ons bestuur: bestuurdfine@soulkoor.nl

Wie weet zien we je binnenkort wel bij één van onze optredens! Vriendelijke groeten, het bestuur:   Astrid Turkenburg, Carin Uijttewaal, Ellen Beugelsdijk, Nancy van der Heide en Saskia de Groot. 

bottom of page